iDEAL ING
Geplaatst door Bas Boudrie, Last modified by Bastiaan Kuiper aan 16 maart 2017 12:03

CCV Shop ondersteunt iDEAL van de ING. Het pakket dat CCV Shop ondersteunt is de 'Advanced' variant. Omdat CCV Shop PSP (Payment Service Provider) is bij de ING Bank kun je heel eenvoudig een koppeling realiseren.

Wat moet u doen om iDEAL te koppelen aan uw CCV Shop webwinkel?

• Vraag een iDEAL account aan op de website van de ING Bank. Kies tijdens het aanvragen bij Payment Service Provider voor CCV Shop zodat je eenvoudig iDEAL kunt integreren.
  • De standaard mail die je krijgt met de formulieren die je terug moet sturen (7 testbestellingen) kun je negeren. Dit komt doordat CCV Shop PSP is, en wij deze testbestellingen reeds voor je hebben gedaan.
  • Je krijgt na aanvraag van het iDEAL account een Acceptant ID. Dit Acceptant ID moet je invullen in de onderhoudstool van CCV Shop. Je kunt deze instellingen vinden onder "Startpunt / Mijn webshop / Instellingen / Bestelproces & Voorraad / Betaalmethodes".
  • Je vinkt daar iDEAL aan en kiest bij Aabieder "ING iDEAL Advanced". Vervolgens vul je daaronder je verkregen Acceptant ID in.
  • Het is mogelijk om met de iDEAL aansluiting van ING meerdere webwinkels aan te sluiten op één contract. Vul het SubID in, indien je deze hebt. Anders kun je deze ingesteld laten op het getal 0.

Als je al een iDEAL contract hebt met de ING Bank dan kun je door middel van een ticket of telefonisch vragen om het abonnement om te zetten naar CCV Shop. Je hoeft dan geen testbestellingen te doen en alle instellingen worden dan automatisch goed gezet voor een eenvoudige koppeling.

Let op: iDEAL is alleen mogelijk vanaf pakket M van CCV Shop.

Een gedetailleerde handleiding over iDEAL van de ING bank kun je hier vinden.
Een uitgebreide handleiding over het instellen van jouw iDEAL aansluiting in het algemeen kun je hier vinden.